Näst på tur är en 14 nätter lång kryssning med rederiet Costa Cruises och fartyget Costa neoClassica. Kryssningen lockar både med härliga dagar till havs och sex resmål i tre olika länder. I Indien stannar fartyget dessutom i sex dagar.

Vings nya kryssning i Indiska oceanen ”Maldiverna, Sri Lanka och Indien” bjuder på allt från sol och bad, vita korallstränder, spännande utflykter och exotiska marknader till pulserande stadsliv, sevärdheter, dofter och vackra landskap.

– Det här är verkligen en kryssning som sticker ut i vårt program. Är man nyfiken och vill upptäcka framför allt Indien är det här en chans man inte får missa. Därutöver har man även flera härliga dagar ute till havs där man kan passa på att njuta uppe på däck, äta och dricka gott och utnyttja fartygets faciliteter, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Kryssningen tar sin början på Maldivernas huvudö Male där man också har en övernattning ombord innan fartyget kastar loss. Efter en dag till havs vaknar man sedan upp i Sri Lanka och huvudstaden Colombo, där det finns mycket att utforska i form av såväl shopping som traditionella marknader. Därefter står Indien på tur där man har hela sex dagar på sig att uppleva fyra olika resmål. Mormugao, knappt en timmes bilväg från Goas huvudstad Panaji, blir det första stoppet och sedan väntar en tre dagar lång vistelse i mångmiljonstaden Mumbai och en dag vid New Mangalores vackra stränder.Sista stopp blir Cochins naturhamn innan färden går vidare tillbaka till Maldiverna.

Den två veckor långa kryssningen går med Costa neoClassica, som är ett av rederiet Costa Cruises mindre fartyg med ca 1 600 passagerare. Fartyget vänder sig främst till en vuxen målgrupp och kan erbjuda flera olika restauranger och barer ombord. Mat och service står i fokus och här serveras både lokala rätter från regionen och läckerheter från de italienska och internationella köken. Ombord kan man även njuta av spa och pooler samt förlusta sig med nöjen som kasino, teater eller diskotek.

Kryssningen från Maldiverna säljs som ett kryssningspaket där flyg och kryssning med helpension ingår i resans pris. Obligatorisk dricks till restaurang- och hyttpersonal tillkommer, ca 10 euro/12.50 USD per dag. För denna kryssning krävs både inresetillstånd till Sri Lanka samt visum till Indien. Önskar man göra en kombination med någon av öarna i Maldiverna, kan bokning ske via Ving.