Den som är sugen på att utforska Indiens många olika matkulturer ska besöka Stockholms kulturfestival den 15-20 augusti. Emirates är stolt sponsor till festivalen som i år har Indien som tema, vilket självklart även kommer att speglas i festivalens matutbud. För besökare som får mersmak och som vill fortsätta att utforska indisk mat och kultur erbjuder Emirates dessutom just nu rabatterade priser till en rad destinationer i Indien, såsom Bangalore, Trivandrum och Chennai.

Det indiska köket är världskänt för sina smakrika och färgstarka maträtter, såsom currygrytor, tikka masala och tandoorikyckling. Men det många inte vet är att maten i Indien varierar väldigt mycket mellan olika regioner. Under Stockholms kulturfestival kan festivalbesökare strosa runt på en indisk marknad på Skeppsbron fram till den 19 augusti, där olika matstånd och food trucks serverar mat från fyra olika regioner i Indien.

Samtidigt med festivalen startar Emirates sin säljkampanj med rabatterade priser till Indien för de som vill fortsätta att utforska indisk mat och kultur. Med Emirates kan du dessutom påbörja din matresa redan ombord planet då Emirates serverar maträtter från samtliga destinationers regioner. På flygen till Indien är menyerna olika på de nio olika destinationerna för att återspegla stadens smaker och kundpreferenser. Passagerarna kan se fram emot populära rätter som gosht biryani eller methi chaman ombord. Måltiderna serveras också med lokala drycker som nimbu pani och lassi.

Flygbolaget serverar varje år sammanlagt över 100 miljoner måltider ombord sina flygningar och investerar årligen över 8 miljarder svenska kronor i maten och drycken ombord. I Dubai driver Emirates ett kök med 1200 kockar som dygnet runt komponerar nära 12 500 säsongsbaserade recept. Kockarna förbereder dagligen maträtter till 590 flygningar, maträtter som alla är typiska för de olika destinationerna flygbolaget flyger till.

Om Emirates säljkampanj:

  • Kampanjperiod: 16-28 augusti 2017
  • Reseperiod: 4 sep 2017- 31 mars 2018

Kampanjen inkluderar rabatterade flygresor med Emirates till, Bangalore, Trivandrum, Chennai, Delhi, Mumbai, Hydrabad, Kochi, Kolkata (Calcutta) och Ahmedabad i Indien.