Många vill uppleva ett land, tillsammans med andra, och röra på sig. Att vandra Inkaleden till Machu Picchu har länge varit en höjdpunkt under resorna till Peru och Sydamerika. Eftersom intresset för att vandra är stort så fortsätter Rosa Bussarna satsa på resor som innehåller mycket vandring.

Årets resenyheter för alla vandringslystna är dels en resa till grannlandet Norge och en till exotiska Ladakh som ligger i norra Indien, uppe i Himalaya.

En av årets resenyhet tar resenärerna tillbaka till en svunnen, eller bevarad, tid. I den Indiska delen av Himalaya, Ladakh, har inte mycket ändrats under de senaste århundradena. Naturen är storslagen resan ger besökarna unika möjligheter att besöka till en plats som inte är förstörd av massturism och kommersialism. Under resan går det att besöka lokala tempel och nattetid sover man bekvämt i fina tält, så kallad ”glamping” (glamourös camping).

Rosa Bussarna har flera olika slags aktiva resor, bland annat cykelresor i såväl Costa Rica som Vietnam. Då ingår lån och service av cyklar. Lokal personal är med under turerna och svensk reseledare följer också med under hela resan.

Rosa Bussarna erbjuder flera resor utan rosa buss. Då reser man med flyg, tåg och ibland med inhyrda bussar. Under resorna bor man på allt från hotell till enklare inrättningar som jurta eller safari-tält. Gemensamt för att resorna är dels fokus på resmålet men också gruppkänslan. Det sociala umgänget är enligt de flesta, återkommande, resenärerna det största skälet till att välja Rosa Bussarna. Resa kan alla göra idag, men att ha någon att dela upplevelserna med, det gör upplevelsen dubbelt så mycket värd.