Ellos stöttar kvinnors entreprenörskap genom Hand in Hand. I detta projekt samarbetar organisationerna för att förbättra levnadsvillkoren för invånarna i byn Visoor, som ligger i delstaten Tamil Nadu. Det tvååriga projektet i byn innebär ett omfattande program med aktiviteter.

Bland annat ges stöd för att hjälpa barn att börja eller återgå till skolan; självhjälpsgrupper bildas där kvinnor utbildas i entreprenörskap och hälsoundersökningar erbjuds.

– Vi har under en tid sökt en passande samarbetspartner för Ellos hållbarhetsarbete och Hand in Hand känns helt rätt, säger Åse Peterson, Marketing Campaign Manager för Ellos Group och fortsätter:

– Flera av Ellos produkter produceras i Tamil Nadu, Indien och då känns det än mer viktigt att bidra till bättre villkor för människorna som bor i dessa områden.

Även om antalet fattiga i Indien har minskat på senare år är situationen fortfarande alarmerande – ungefär 22 procent eller 260 miljoner människor beräknas leva i fattigdom i landet. Hand in Hand arbetar strukturerat och hållbart för att förbättra situationen för landets fattiga och har fram tills idag skapat 3 miljoner jobb vilket innebär förbättrade livsvillkor för fler än 14 miljoner människor.

– Vi är otroligt stolta att Ellos har engagerat sig i Hand in Hands arbete genom att stödja ett byprojekt i Indien. Ellos engagemang i Hand in Hand bidrar till att stärka kvinnor genom utbildning i entreprenörskap vilket möjliggör en bättre inkomst för familjen. En kvinna med en inkomst får en starkare och mer jämlik roll i familjen och i samhället hon lever i, säger Richard Nordström, tf. Generalsekreterare Hand in Hand Sweden.