Janesh VaidyaI Yoga är min terapi beskriver den välkände ayurvedapraktikern Janesh Vaidya hur vi kan uppgradera yogaträningen till en terapi och vilka vinster som de anpassade programmen kan ge – för både kropp och sinne. Boken hjälper oss att bestämma vilken kroppstyp vi tillhör och lär oss att skräddarsy egna yogaprogram enligt kroppstyp och eventuella hälsobesvär.

Inom ayurveda talar man om tre kroppstyper, vata, pitta och kapha. I Yoga är min terapi lär du dig bestämma vilken kroppstyp du själv tillhör, och att hitta ett individuellt yogaprogram som passar just dig. I boken listas dessutom 53 olika hälsotillstånd och sjukdomar, och vilka yogaprogram som kan hjälpa dig att lindra dina besvär. Med hjälp av scheman, tabeller och hundratals fotografier kan du oavsett förkunskaper ta viktiga steg mot ett sundare liv.

Janesh Vaidya är en internationellt välkänd ayurvedapraktiker och föreläsare från Kerala i Indien, ofta verksam i Sverige. Under åren har han behandlat tusentals människor och hjälpt dem hitta sina egna själsliga krafter. År 2010 debuterade han som författare med den självbiografiska romanen I det sista regnet. Våren 2011 utkom Ayurveda för ditt sinne och 2013 utkom Maten är min medicin som Janesh Vaidya skrev tillsammans med Elin Qvick, Malin Barrling och Mia Elmlund. Yoga är min terapi skriver Janesh Vaidya ihop med Malin Barrling, ayurvedisk matvetare och yogaterapeut i Stockholm där hon tar emot elever för individuella yogasessioner.