Under de fyra dagar som festivalen pågår visas 12 filmer som representerar olika genrer, språk och teman. Festivalen vill på det sättet visa att film från Indien erbjuder så mycket mer än Bollywood-filmer med sång och dans som huvudingrediens.

-Vi är stolta över att Cinema Indien äger rum på vår fina biograf Sture. SF Bio vill alltid erbjuda en bred repertoar och samarbetet med India Unlimited är en förlängning av det då det innebär att publiken får se filmer som de annars troligen inte kunnat se på bio, säger SF Bios informationschef Thomas Runfors.

Utöver filmerna som visas kommer regissörer och skådespelare finnas på plats både för att presentera och diskutera filmerna. Bland annat är välkända regissören, skådespelerskan och manusförfattaren Aparna Sen hedersgäst och hennes film Arshinagar, en modern tolkning av Shakespeares tidlösa klassiker Romeo och Julia, är festivalens öppningsfilm. Innan filmen startar kommer Aparna delta i ett samtal med regissören och skådespelaren Helena Bergström, lett av kulturjournalisten Jannike Åhlund.

-Cinema Indien erbjuder någonting för varje smak. För den som redan har intresse för indisk film ges möjligheten att frossa i samtida filmkonst. Den som inte är så bekant med indisk film har chansen att upptäcka en värld, lika färgglad och mångfacetterad som filmernas ursprungsland, säger Indiska Ambassadören Banashri Bose Harrison.

Hela programmet för Cinema Indien finns presenterat på www.cineaindien.se