Indien tar en allt större roll i världen, bland annat ekonomiskt och kulturellt, vilket verkar öka intresset för att på plats uppleva detta mångfacetterade land med sin starka kultur, vackra natur och välkomnande människor.

För närvarande finns tre stycken två- till tre veckor långa rundresor i Indien i Jambo Tours program. Från Himalaya till Ganges, som inkluderar Bhutan och Nepal, Karismatiska Indien, som går från norr till söder över den indiska subkontinenten, samt Klassiska Indien, som bland annat går från Delhi till Jaipur, Agra och Varanasi. För att ge plats till flera upplevelse-entusiaster sätter Jambo Tours nu in extra avgångar i mars på Klassiska Indien.

– Indien ligger relativt nära men är för oss nordbor ändå väldigt annorlunda, vilket fascinerar och väcker vår reslust, säger David Karlsson, marknadschef på Jambo Tours. Att resa i grupp med guide i Indien ger en unik möjlighet att förstå detta komplexa land i snabb förändring. Vi har också märkt att flera av våra resenärer gärna reser tillbaka till Indien för att uppleva andra delar av landet eller för att helt enkelt fördjupa sig i tidigare besökta platser.

Jambo Tours har anordnat både rundresor med svensktalande guide och individuella researrangemang till Indien i över 20 år och är därmed en av Nordens mest erfarna Indienspecialister. Under lång tid har antalet Indienresenärer varit ganska konstant, men i fjol ökade intresset kraftigt och inför denna vinter har antalet bokningar ökat med 30% till rekordhöga nivåer.